Femme logo

Wat gebeurt er bij RyanAir?

Ryanair is de bekendste low budget maatschappij van Europa. Helaas is Ryanair de laatste tijd vaker slecht in het nieuws geweest. De komende periode cancelt Ryanair ongeveer vijftig vluchten per dag. Hierdoor zijn veel mensen gedupeerd en kunnen ze niet meer op hun bestemming komen of moet veel worden bijbetaald. Helaas is het hier niet bij gebleven en is de Britse keten Monarch Airlines failliet verklaard. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de gecanceld boekingen en de gestrande passagiers.

Ryanair door het stof

De Britse toezichthouder van luchtvaart was zeer onaangenaam verrast door het schrappen van meer dan 20.000 vluchten de komende maanden. Dit verstoort het reizen van maar liefst 400.000 passagiers. Het schrappen van de vluchten komt voort uit fouten die zijn gemaakt bij het opstellen van roosters van piloten en het niet in acht nemen van de nieuwe verlofdagen regelingen. Vanaf november zet de vliegmaatschappij maar liefst 25 vliegtuigen minder in dan normaal. Vanaf april worden dat 10 vliegtuigen.

Compensatie

Alle gedupeerden van Ryanair hebben een email gekregen wanneer een gecanceld vlucht hun heeft geraakt. Ryanair biedt aan om vluchten om te boeken of de ticketkosten te vergoeden. Daarnaast krijgt iedereen wiens vlucht in gecanceld een voucher van €40,- en €80,- voor een retour ticket. Hiermee kan je tussen oktober en maart boeken. Hier kan je je voordeel mee doen en goedkoop op vakantie als troost.

Monarch airline

Monarch airlines is failliet verklaard, dit komt niet uit de lucht vallen als gevolg van zware concurrentie. Een overnamepartner werd gezocht maar helaas niet gevonden. Per direct stijgen de vliegtuigen niet meer op, hierdoor zijn 110.000 Britse reizigers gestrand in het buitenland. Verder zijn er nog eens 300.000 Britse reizigers wiens reisplannen in de soep lopen. De meeste gestrande Britten zitten rond de Middellandse zee. De Britse luchtvaartautoriteit CAA heeft een grote actie op touw gezet op alle gestrande Britten op te halen.

Ben jij ook gedupeerd door Ryanair of Monarch Airlines? Laat dan hieronder jouw verhaal achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif