Femme logo

MANAVA accessoires & homeware steunt vrouwen in Cambodja

Vandaag kregen wij de vraag van Ka-Lai Chan om haar verhaal te delen over MANAVA. Dit inspirerende verhaal om ethische en ambachtelijke producten beschikbaar te stellen wereldwijd is zeker iets wat ons bij het hart ligt. Met dit merk worden de Cambodjaanse vrouwen geholpen en kan jij als consument unieke producten verkrijgen. Je kan ook helpen door de crowdfunding te steunen, kortom lees hier het hele verhaal over MANAVA.

Dit is MANAVA

Maak onderdeel uit van dit mooie merk met tassen en manden, nu MANAVA een wonderbaarlijke reis begint. Deze sociale onderneming, genaamd MANAVA (opgericht in 2016), creëert ethische en met aandacht ontworpen producten die voornamelijk zijn gemaakt van rattan. Deze producten zijn ambachtelijk vervaardigd door Cambodjaanse vrouwen in een dorp vlakbij Siem Reap, Cambodja. De Nederlandse ontwerper, ondernemer en MANAVA oprichtster Ka-Lai Chan introduceert haar merk aan de Internationale markt, zodat Cambodjaanse ambachtslieden ondersteund kunnen worden.

MANAVA’s karakter en producten

Rattan weven is een eeuwenoude traditie in Cambodja. De traditie is overgedragen van moeder naar dochter, generaties lang. Samen met de Cambodjaanse vrouwen heeft Ka-Lai een unieke handtassen collectie ontworpen. De SYUTI collectie bijvoorbeeld heeft een speels geometrisch patroon wat geïnspireerd is op natuurlijke vormen, ook wel genaamd “Kbach”, een Cambodjaanse kunstvorm. Deze vormen zijn tevens te vinden zijn op de wanden van de bekende Angkor Wat tempel in Cambodja. Daarbovenop heeft het merk ook een breed assortiment aan manden in verschillende kleuren die gebruikt kunnen worden voor meerdere doeleinden. De vormen van deze manden zijn afkomstig van Cambodjaans aardewerk uit de 12 e eeuw. De kleuren zijn verkregen uit poeder van planten en bloemen, zodat we milieuvervuiling beperken.

Maak het verschil in het leven van Cambodjaanse dorpsvrouwen

MANAVA betekent “mens” in Sanskrit. Gedreven door Ka-Lai’s droom om ambachtelijk werkende mensen te helpen in een ontwikkelingsland en samen een nieuwe unieke productlijn te creëren, heeft zij samen samen met lokaal mede-oprichter Baraing Tho sinds 2016 hun sociale onderneming MANAVA in Cambodja opgericht. Het merk focust zich op het creëren van mooie producten waarbij Cambodjaanse vrouwen ondersteund worden, voor een duurzame toekomst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MANAVA (@manava_cambodia) op

Van 8 November tot 8 December 2018 zal Ka-Lai een crowdfunding campagne houden. Het doel is om geld in te zamelen om het aantal wevers uit te breiden. Doe mee en samen kunnen wij een significant verschil maken in het leven van Cambodjaanse dorpsvrouwen en hun families. Profiteer van 30% early bird korting op onze producten via de campagne website. Bezoek de crowdfunding pagina van deze betekenisvolle campagne voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif