Femme logo

De mooiste natuur documentaires

Even geen series. Pak de afstandbediening of je Netflix account erbij, en maak van je luie dag, ook een leerzame dag! Dit zijn de mooiste natuur documentaires om lekker bij weg te kruipen met een kop thee of een zak chips.

Hidden Kingdoms

Even niet de grote dieren in het licht: met de nieuwste film technieken worden de kleinste diertjes gevolgd in hun dagelijkste leven en bezigheden. Zo zie je hoe mieren hard aan het werk zijn, hoe muisjes in hun hol leven en hoe andere kleine dieren elke dag weer de strijd aan gaan met de weersomstandigheden, hun vijanden en hun zoektocht naar eten.

The Blue Planet

Leer hoe mooi en gevaarlijk de grote oceaan kan zijn en laat je vertellen over alle mysterie diep in de zee, op het oppervlakte en hieromheen. De prachtige muziek sluit aan bij de prachtige beelden en het is betoverend om te zien hoe de zee een andere wereld op zich lijkt.

Cosmos: A spacetime Odyssey

Ook altijd zo nieuwsgierig geweest naar hoe dit allemaal heeft kunnen ontstaan? In Cosmos: A spacetime Odyssey maak je door middel van verschillende animatie technieken een reis door het heelal en de tijd. Heel educatief en het laat je na denken over je eigen bestaan!

Frozen Planet

We kijken natuurlijk altijd het liefst naar stranden met palmbomen en zonnestralen, maar hoe is het eigenlijk op de Noord en Zuidpool? Dat moet best intens zijn. De documentaire ‘Frozen Planet’ geeft een kijkje in de wereld van ijs, kou en extreme leefomstandigheden.

Wildest Indochina

Je zou denken dat de meeste dieren al bekend zijn: laat je verbazen door de unieke diersoorten van Indochina, een bijzonder Aziatisch schiereiland dat zich uitstrekt van Zuidwest China tot aan Maleisië. Er leven hier diersoorten en vogels die je nergens anders op aarde terug vind!

Planet Earth

Deze documentaire neemt je mee naar alle hoeken van de aarde, van de diepste dalen tot de hoogste pieken, de heetste en de koudste plekken en laten je kennis maken met de mooiste diersoorten. De mooie muziek zet de toon extra goed: wat is de wereld toch bijzonder.

Nature’s Weirdest Events

Dit is even wat anders dan alle andere documentaires! In deze reeks van aparte scenes praat Chris Packham je door de meeste bijzondere taferelen die zich afspelen in de natuur. Zo zie je beelden van rupsen die een auto omhullen in zijde en de meeste griezelige kleine insecten die je kippenvel zullen geven. Tussen de scenes door word er gebruik gemaakt van kleine animaties, wat deze documentaire licht maakt en niet zo serieus als de meeste documentaires.

Nu lijkt Netflix en de TV ineens niet meer zo’n goede tijdsbesteding he? Leg je afstandbediening weg en maak een wandeling door de natuur, neem het in je op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif