Femme logo

Ski je suf op de leukste sneeuwbestemmingen

De Nederlandse winters duren lang en zorgen er vaak voor dat je weinig buiten komt. Een gezellig weekje wintersport of simpelweg een weekendje weg kunnen de lange, donkere winter juist even opbreken. Misschien zit je er niet onmiddellijk op te wachten om je uit te sloven op de ski’s bij min tien graden met een sneeuwstorm op komst, maar wintersport is wel degelijk een leuke manier om even los te komen van de dagelijkse routine.

Haal het meeste uit je vakantie

Als je dan toch in de auto of het vliegtuig stapt op weg naar Oostenrijk of Frankrijk, wil je ook beloond worden met een geweldige vakantie. De voorbereiding is hierbij essentieel. Wil je gaan skiën of ben je meer fan van langlauf? Hoelang ben je bereid om te rijden als je een weekendje weg gaat? Check van tevoren ook altijd de actuele sneeuwhoogte en de recensies van andere wintersporters over het gebied, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Zorg er daarbij voor dat je beschikt over de juiste materialen, zoals een warm skipak, een helm en waterdichte handschoenen, maar ook over sneeuwkettingen voor je auto, mocht het opeens hard gaan sneeuwen onderweg.

Kies de ideale bestemming

Wanneer je een weekendje weg gaat, heb je misschien geen zin om helemaal naar Frankrijk te rijden. Je zou dan kunnen gaan voor een populaire bestemming onder wintersporters, die iets dichterbij huis is, zoals Winterberg. Dit gezellige en kleinschalige gebied is een mooi oefenterrein voor jong en oud. De sneeuw kan echter wel eens tegenvallen en langlauf is niet altijd mogelijk. Wanneer je juist wel langer de tijd hebt, zijn grotere gebieden zoals Gerlos, het Zillertal, Mayrnhofen of Kaprun misschien een goede keuze. Deze gebieden bieden veel verschillende afdalingen, hebben doorgaans een goede sneeuwhoogte en beschikken over alle faciliteiten. Ook de keuze van het land kan voor mensen bepalend zijn. Sommige wintersporters willen graag een lekkere schnitzel met patat op de piste kunnen eten in Oostenrijk, terwijl anderen liever een pizza als lunch verorberen in Zwitserland of een smaakvolle entrecote in Frankrijk.

Met wie reis je?

Jouw reisgezelschap is ook belangrijk. Ga je met het gezin? Dan is een bestemming als Winterberg wellicht fijn, omdat je hiermee de reistijd aanzienlijk inkort. Voor het Zillertal of Mayrnhofen is ook juist iets te zeggen: hier hebben ze vaak Nederlandstalige skileraren en kunnen je kinderen gezellig kletsen met de andere leerlingen in het skiklasje. Als je met vrienden reist, heb je misschien behoefte aan leuke bars om te stappen. In Gerlos, Kaprun of Zwitserland ben je dan aan het goede adres.

Wintersport is een leuke manier om te genieten van sneeuw, gezelligheid en buitenlucht. Met de winter op komst, is dit zeker een leuk uitje om over na te denken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif