Laatst gaven we je al de belangrijkste tips voor hoe je om moet gaan met deze hitte. Dat was de verstandige FEMME. De culinaire FEMME heeft een lekker én vooral makkelijk recept voor je opgedoken: Gin & Tonic-ijsjes. Je hebt deze popsicles binnen 15 minuten gemaakt en je moet ze vervolgens 5 uur hard laten worden. Lees hieronder hoe jij binnen no time deze ijsjes koud kunt zetten.
Ingrediënten (12 kleine ijsjes):
- 1 blik gezoete en gecondenseerde melk (verkrijgbaar in de supermarkt)
- 1/5 cup gin
- 1 cup tonic
- 1 cup limeade of aangemaakte citroenlimonade
- Sap en schil van 1 limoen
- 12 limoen schijfjes
- 12 ijsjeshouders (verkrijgbaar bij warenhuizen als HEMA en Blokker
Stappenplan:
- Combineer alle vloeibare ingrediënten samen met de limoerasp in een grote mengkom en roer tot je een gladde substantie krijgt.
- Verdeel het mengsel over de ijsjeshouders
- Steek in elk ijsje een schijfje limoen
- Laat de ijsjes minimaal 5 uur hard worden in de vriezer.
- En klaar! Likken maar!
Source: Delish