Femme logo

Het heeft even geduurd maar de elektrische fiets is he-le-maal hot

Jarenlang hebben we gegniffeld om het lawaai en de lelijkheid van de Spartamet, maar nu we keihard ingehaald worden door racende en sportieve ouderen, vragen we ons stiekem soms toch af of wij zelf niet gek zijn dat we ons op de fiets niet een handje laten helpen door wat extra paardenkrachten en zelf een elektrische sportfiets kopen… Want lelijk zijn ze allang niet meer en van de elektrische sportfietsen die er tegenwoordig te koop zijn, kunnen we (ja hè hè…it’s in the name) dus zeker niet zeggen dat ze er onsportief uitzien. Dus op naar de winkel en een elektrische sportfiets kopen dan maar.

Wat is belangrijk?

Overweeg je om een elektrische sportfiets te kopen, koop dan niet de eerste de beste snelste elektrische fiets via internet, maar ga altijd even langs bij een zaak die gespecialiseerd is in fietsen. Zij kunnen je het beste adviseren. Zij adviseren je bijvoorbeeld ook over de accu. Er zijn twee opties: een uitneembare accu en een die in het frame verwerkt is. Die laatste ziet er mooi uit, maar het is lastiger om deze op allerhande plekken bij te laden. Bedenk verder dat de beste elektrische sportfiets haast niet goedkoper dan 1500 euro kan zijn en ga dus ook niet zomaar af op de goedkoopste fiets. Tot slot is het belangrijkste dat je altijd een proefrit maakt voor je aan de koop vast zit!

Scheuren maar…

Met de snelste elektrische sportfiets ter wereld rijd je met 80 km/h naar je plaatselijke supermarkt (of er per ongeluk voorbij). Echter, de meeste elektrische fietsen rijden maximaal 45 km/h en dat is ook hard genoeg! Het nadeel van zo’n vaart kan namelijk zijn dat je de maximale snelheid overschrijdt en daarmee een gevaar in het verkeer bent. Verder kan je zo’n fiets haast niet veilig besturen zonder een helm te dragen. Zo’n snelste elektrische sportfiets hoeft dus niet altijd ook de prettigste te zijn. Neem je je fiets in plaats van de auto, omdat je graag door de gezonde buitenlucht naar je werk wilt, en toch nog wat wilt kunnen bewegen, dan is de Spitzing e-bike misschien wat voor je. Dit is een super snelle elektrische sportfiets waarmee je zelfs een topsnelheid van 70 km/h kunt halen. Wel spreekt het voor zich dat je met zo’n categorie fiets niet meer welkom bent op het fietspad.

Kwaliteit

Als je dan zo’n fiets gekozen hebt en die een rib uit je lijf gekost heeft, is het natuurlijk wel belangrijk dat je er een poosje mee kunt doen. De Fietsersbond deed daarom een elektrische sportfiets test de Gazelle CityZen Speed kwam als beste uit deze elektrische sportfiets test. Deze fiets lijkt veel op een gewone sportieve fiets. Hij fietst heel licht en dat is toch wat we willen? De damesvariant is grijs-zwart en deze beste elektrische sportfiets is niet alleen de beste, maar ook een van de mooiste, met een moderne en strakke uitstraling. De accu van de fiets is te vinden op de onderste horizontale stang.

En als je eenmaal jouw nieuwe elektrische sportieve maatje gevonden hebt houden zelfs je vermoeide benen of je slechte conditie je niet meer tegen om lekker op pad te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif