Femme logo

Oh nee! Ik ruik naar zweet!

Waarom transpireer ik zoveel?

Zweet voelt vies aan en kan een irritant luchtje geven, maar het speelt een cruciale rol bij het helpen van uw lichaam om de juiste temperatuur te handhaven. Bepaalde mensen zweten echter meer dan anderen en overmatig zweten kan een indicatie zijn van een onderliggende gezondheids probleem.
 

 
Sommige mensen die overmatig zweten ervaren, lijden echter aan een aandoening die hyperhidrose wordt genoemd , waardoor ze meer transpireren dan nodig is om de lichaamstemperatuur te reguleren. Maar wat als jij of anderen je zweetgeur onaangenaam vinden?
 

De term ‘bromhidrose’

Bromhidrose wordt gegeven aan mensen met een onaangename geur verspreiden. Wanneer de bacteriën op uw huid zweet afbreken en een abnormaal aanstootgevende geur produceren – een geur die scherper en persistent is dan gewone zweetlucht – is dit een verwoestende aandoening die voor verlegenheid, frustratie en psychische stress kan zorgen. Als chronische lichaamsgeur in uw familie voorkomt, heeft u een grotere kans om de aandoening ook te hebben. Ook de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen of medicatie (tabak,alhochol, penicilline…) speelt een rol. En als laatste zijn er medische aandoeningen zoals suikerziekte, hyperhidros en bacteriële huidinfecties.
 

Onaangename geurtjes bestrijden

Gelukkig is bromhidrose te behandelen . Hier zijn enkele tips om jezelf te ontdoen van gênante lichaamsgeur:
 

  • Pas uw zeep aan : probeer antibacteriële of kiemdodende zeep, vermijd geparfumeerde producten die de lichaamsgeur kunnen verergeren.
  • Scheer overtollig lichaamshaar : haar vangt bacteriën en transpiratievocht op, wat bromhidrosis verergert.
  • Verwijder zwetende kleding onmiddellijk : dit geeft bacteriën minder tijd om zweet af te breken.
  • Vaker douchen en baden : twee keer per dag is het minimum voor slachtoffers van bromhidrose.
  • Pas je dieet aan
  • Gebruik extra sterke of voorgeschreven deodorant bij de dermatoloog

 

Geneesmiddelen en andere behandelingen

Bromhidrosis is ook te behandelen met antibiotica, laser ontharing en operaties met zweetklierverwijdering. Er zijn dus heel wat tips voor handen om voorgoed komaf te maken met dit probleem. Neem je eigen lijf in eigen handen en zeg ‘daag’ tegen vieze lichaamsgeuren!
 
afbeelding: Unsplash.com door Becca Matimba

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif