Femme logo

Verslaafd aan sport, kan dat?

Sporten is erg leuk om te doen. Zeker wanneer je een sport hebt gevonden die helemaal bij jouw past. Sporten is erg gezond en ook is het gebleken dat de kans op bepaalde ziektes een stuk kleiner is door regelmatig te sporten. Veel mensen kiezen er voor om bijvoorbeeld te hardlopen. Deze sport zorgt ervoor dat er na verloop van tijd endorfine vrijkomt wat een ontspannen gevoel geeft. Maar ook bij andere sporten kun je er even lekker tegenaan gaan en al je emoties even kwijt. Na afloop van het sporten ben je dan ook lekker ontspannen.

Wel kan sporten een echte verslaving worden, zeker op het moment dat je excessief gaat trainen. Je kunt dan ook erg hier mee bezig zijn. Het is goed om te veel te sporten en hier te veel mee bezig te zijn. Natuurlijk kun je zo nu en dan wel wat rekening houden met je eetpatroon, maar om nou echt op te schrijven hoeveel vetten er in elk gericht zit wat je eet, dat is toch wel wat overdreven.

Wanneer wordt het sporten een obsessie?

Het kan vrij lastig zijn om te bepalen of je nou echt verslaafd bent aan sporten, of dat je gewoon dol bent op sporten en dat je het lekker vind om fanatiek bezig te zijn. Sporten is heel gezond en het is dan ook lastig om na te gaan of je echt verslaafd bent. Wanneer je namelijk erg verslaafd bent aan sporten en veel traint zie je er natuurlijk erg goed uit. Veel mannen die veel trainen hebben dan ook een six pack en sterke biceps. Doordat je veel complimenten over je lichaam krijgt is het natuurlijk nog moeilijker om te stoppen met het trainen.

Wanneer je merkt dat je meerdere keren per dag traint dan is dit toch wel echt een signaal dat je teveel aan het trainen bent. Maar ook wanneer je steeds meer en steeds langer gaat sporten en altijd fysiek je grenzen wilt verleggen is er waarschijnlijk sprake van een sport verslaving. Soms is het namelijk ook goed om eens een dagje het wat rustiger aan te doen, en/of zelfs een rustdag te houden. Door dit te doen geef jij je lichaam de tijd te herstellen van een zware training en ook is de kans op blessures hierdoor veel minder. Wanneer jij je niet compleet voelt als je een dag niet hebt gesport, is de kans groot dat je verslaafd bent.

Hoe raak je verslaafd?

Een van de belangrijkste redenen is de stof endorfine die vrij komt tijdens het sporten. Endorfine zorgt ervoor dat je je lekker voelt, en de volgende keer weer zin hebt om te sporten. Wanneer je stopt met rennen kun je last krijgen van je hart en je zelfs duizelig voelen aangezien je lichaam dan zo is gewend aan de endorfine. Ook kun je verslaafd raken door bijvoorbeeld je omgeving. Zeker via social media kun je flink gepusht worden om door te trainen tot je het ideale lijf hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif