Femme logo

Zo voorkom je blessures

Opnieuw gaan sporten? Voorkom blessures! Wanneer je opnieuw wilt gaan sporten, maar het al even geleden is dat je gesport hebt, dan kan het zijn dat je niet zo goed meer kan inschatten wat je aankan en wat (nog) niet. Als je hier dan te ver in gaat, dan kan het zijn dat je blessures oploopt. Daarom kan je hieronder enkele tips lezen die je hier verder mee kunnen helpen.

Enkele tips bij het voorkomen van blessures

  • Kies voor goede sportschoenen. Goede sportschoenen die aangepast zijn aan je lichaam en je sport die je beoefent kunnen helpen aan het vermijden van de symptomen.
  • Of je nu kiest voor tennis of hardlopen, blessures kan je altijd tegenkomen, maar kan je gelukkig ook vermijden, waardoor fysiotherapie niet nodig hoeft te zijn. Het dragen van medical tape kan je de symptomen van een tennisarm of hielspoort al heel wat verlichten.
  • Voel je na je eerste sportsessie dat je te ver bent gegaan, aarzel dan niet om te kiezen voor fysiotherapie. Dit is geen schande! Op tijd kiezen voor fysio kan er namelijk voor zorgen dat de pijn zich niet uitbreidt en dat je er op tijd bij bent!
  • Voorkomen is belangrijker dan genezen. Een tennisarm, hielspoort of hinder bij het hardlopen kunnen ook drastisch verminderd worden wanneer je ervoor kiest om voor en na je sportsessie te stretchen, met of zonder medical tape. Op deze manier heb je dan ook minder snel nood aan fysio.
  • Wil je een bepaalde blessure voorkomen door het dragen van een medical tape, bekijk dan zeer goed hoe je deze moet aanbrengen. Het is natuurlijk van het grootste belang dat je dit dan ook goed doet, anders heeft het helemaal geen zin.
  • Zorg voor een goede uitrusting. We spraken eerder al over goede sportschoenen, maar ook sportkleding moet comfortabel zitten, de accessoires moeten aangepast zijn aan je lichaam… Ook dit is zeker niet te onderschatten wanneer je blessures wilt voorkomen.

Je wilt graag opnieuw bewegen met deze tips in het achterhoofd?

Heb je na het doornemen van de tips wel zin gekregen om terug te gaan bewegen? Dan is dit uiteraard een goed idee! Het is namelijk heel goed voor de gezodnheid. Het is niet enkel goed voor je lichamelijke gezodnheid, maar ook voor je geestelijke gezondheid! Hou zeker rekening met bovenstaande tips, zodat je eventuele blessures kan vermijden. Heb je toch nog verdere vragen hierover, of zijn er enkele zaken niet helemaal duidelijk voor jou, aarzel dan niet te bespreken met je huisdokter. Hij of zij kan je hier vast meer informatie over geven en kan je beter vertellen wat je aankan en wat (nog) niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif