Femme logo

Je eerste keer Ibiza; dit moet je doen!

Ibiza ken je vast wel als feesteiland bij uitstek, maar het eiland heeft nog zo veel meer te bieden! Als je van plan bent om voor de eerste keer het eiland te gaan bezoeken, zorg dan dat je niets van dit mooie eilandje mist! Er zijn namelijk heel wat leuke bezienswaardigheden. In deze blog vind je een aantal tips over wat je zeker moet doen voor je eerste keer Ibiza!
 


 

Ervaar het hippieleven

Een bezoekje aan de hippiemarkten op het eiland is een ervaring die écht de moeite waard is. Er zijn er meerdere te vinden, maar de beste is die van Punta Arabi. Je kan er terecht elke woensdag in het zomerseizoen. Plan een uitsapje aan een hippiemarkt het liefst aan het begin van je reis, op de markt vind je namelijk leuke outfits die op de reis nog van pas zullen komen! En ook op het strand van Cala Benirras kan je elke zondagavond de hippie in je naar boven halen. Aan het einde van de middag is er dan altijd een feest waar er leuk wordt gedanst. Een unieke sfeer die echt de moeite waard is om te ontdekken! Ook de oude stad is een aanrader. Deze met bloemen bezaaide binnenstad laat je verder genieten van de hippiesfeer die op het eiland heerst. Neem tijdens je uitstap naar de oude stad zeker de tijd om de prachtige natuur rondom de stad te bewonderen! Daarnaast is er natuurlijk ook genoeg te doen.

Een uniek stukje natuur

Ben je een echte natuurliefhebber? Een goede manier om een prachtig overzicht te hebben over al dat moois is door een bezoekje te brengen aan het uitkijkpunt, Es Vedrà. Daarna kan je afdalen en gezellig genieten van het zalige zonnetje op het prachtige strand Cala d’Hort. Met de boot kan je makkelijk naar het kleinste bewoonde eilandje van de Balearen: Formentera! Dat is zeker de moeite waard, want ook daar kan je van de prachtige natuur genieten en het is rustiger dan Ibiza zelf. Daarnaast zijn er ook op dit eiland leuke bezienswaardigheden.

Tot rust komen in een schattig dorpje

Als je van dorpjes houdt en even nood hebt om tot rust te komen, na een aantal dagen feesten, dan is Santa Gertrudis de Fruitera een echte aanrader. Je vindt er namelijk vele restaurantjes en interessante winkeltjes.

Toch in feeststemming? Feestjes genoeg!

Als je toch eens wilt te weten komen waarom elke feestganger zo laaiend enthousiast is, dan is het een goed idee om zelf eens lekker naar feestjes te gaan. Laat je een keer volledig gaan en dans erop los in één van de vele discotheken of beachclubs. Doe het dan meteen ook goed en kies voor de hipste discotheek. Een echte aanrader is Ushaia, want daar komen bekende dj’s vaak draaien. Beachclubs zijn ook erg leuk, want zij geven unieke beachparty’s die je niet snel ergens anders zult vinden.

afbeelding: Unsplash.com door de best verdienende artieste

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif